м. Миколаів, вул. Маріупольська, 13/4
shchedrykuk@gmail.com
НОВИНИ
Колишня вчителька фізики, яка вирощує майбутнє: історія Надії та її саду хурми
avatar

У Міжнародний день сільської жінки Благодійний фонд «Щедрик» хоче розповісти про Надію Степанівну — жінку, яка, бувши вчителькою фізики та математики, змогла не лише навчати дітей, але й розвивати власне господарство. Надія Степанівна займається вирощуванням хурми, яка, як вона сама каже, стала для неї не лише бізнесом, а й можливістю підтримувати здоров’я:

«Через діабет я не можу вживати багато фруктів, але хурма — виняток. Я зрозуміла, що вона підходить мені, і тепер вирощую її для себе та інших, хто має такі ж проблеми».

Після того, як обстріли пошкодили частину її саду, Надія не здалася. Вона відновила дерева і навіть планує розширити своє господарство. І це не просто бізнес, а ще й спосіб ділитися своїми досягненнями з іншими. Як вчителька, вона прививала дітям любов до здорового харчування:

«Коли приносила хурму в школу, діти завжди приходили після уроків і питали: “Щось смачненьке є?” Я пригощала їх, і так помалу вони звикали до цього фрукту»

Тому наразі Надія продовжує вивчати інформацію про різні сорти хурми та активно залучає до своєї справи доньок.

«Ми разом із дочкою плануємо посадити ще більше дерев в саду, де минулого року війна завадила нашим планам, але в цьому році ми не зупиняємось та садимо нові саджанці і думаємо про те аби придбати ще.

Її історія — це приклад того, як жінка може поєднувати роботу з дітьми, вирощування фруктів і відновлення власного господарства після важких втрат. Вона доводить, що навіть у найважчі часи можна знайти сили продовжувати рухатися вперед. Благодійний фонд «Щедрик» пишається такими жінками, які, попри всі труднощі, знаходять натхнення у своїй праці й допомагають відроджувати життя в селах. Ви — наша гордість!

Проєкт реалізується за підтримки «Іноземної неурядової організації Оксфам».

Leave a Comment