м. Миколаів, вул. Маріупольська, 13/4
shchedrykuk@gmail.com
НОВИНИ
Зустріч з Алістером Шортом
avatar

­До Миколаєва з візитом завітав координатор кластеру харчової безпеки та засобів до існування WFP ООН

В Миколаєві в п’ятницю, 13 жовтня, в офісі благодійної організації «Щедрик» пройшла зустріч з координатором кластеру харчової безпеки та засобів до існування Всесвітньої продовольчої програми в Україні (WFP)  Алістером Шортом.

Алістер Шорт — фахівець з більш ніж 20-річним досвідом різноманітних гуманітарних проектів і місій по всьому світу. 

В умовах сьогодення його досвід та стратегія кластера діють на території Миколаївської області, в громадах, розташованих довгий час на лінії розмежування. Кластер має на меті забезпечити мешканців засобами існування, зокрема, завдяки створенню проектів по забезпеченню людей працею.

«Великі зусилля спрямовані наразі на перемовини з донорами для збільшення фінансування з акцентом на надання насіннєвого матеріалу, саджанців, а також птиці та худоби. Донори — це підтримка проектів, що реалізуються в міському середовищі —  навчання, створення робочих місць, допомога у працевлаштуванні. Ми хочемо переходити від надання продовольчої допомоги до проектів з напрямку засобів до існування, тому що ця підтримка забезпечує сталість», — розповів під час зустрічі Алістер Шорт.

На зустрічі також була присутня представниця кластеру логістики WFP ООН Кароліна Греда.

«Для підтримки всіх організацій, що надають гуманітарну допомогу, ми працюємо в трьох основних напрямках — координація, інформаційний менеджмент і допомога з наданням послуг партнерам кластера. Наш кластер активно працює в Україні з початку повномасштабного вторгнення. Ми можемо допомогти громадським організаціям, які працюють на півдні з наданням складських приміщень. Нам важливо почути ваш відгук, аби ми могли краще підбирати і планувати ті послуги, якими ми можемо підтримувати партнерів. Ми завжди відкриті до зустрічей», — сказала представниця.

Президент фонду «Щедрик» Сергій Колесник додав, що один з напрацьованих проектів пов’язаний з World Food Programme, ще один — направлений на реалізацію єдиного центру допомоги. Окремо ведуться переговори з донорами «Save the Children». 

Співзасновник БФ Олександр Мосін пояснив, що створення єдиного центру захисту дасть можливість отримувати заявки на допомогу від жителів Миколаївщини з подальшим направленням їх до вузькопрофільних спеціалістів та організацій задля швидкого вирішення проблем.

Зараз «Щедрик» успішно впроваджує проект навчання з вирощування домашніх курчат бройлерів, який реалізується в Снігурівській та Широківській громадах. Загалом за час навчання було роздано 620 наборів, в які входили 24 курча, 40-денний запас комбікорму та вітаміни. Мета проекту — вирощування для власних потреб або подальшого продажу і створення власного бізнесу. 

Варто підкреслити, що на заході побували представники ще близько 20 громадських організацій, які презентували свою діяльність та обмінялись один з одним досвідом.

 

  1. Зустріч з Алістером Шортом Зустріч з Алістером Шортом Зустріч з Алістером Шортом Зустріч з Алістером Шортом Зустріч з Алістером Шортом
Leave a Comment