м. Миколаів, вул. Маріупольська, 13/4
shchedrykuk@gmail.com
НОВИНИ
Щедрик та World Food Programme об’єднують зусилля для відродження життя на звільнених землях!
avatar

Минулого тижня представники благодійної організації “Щедрик”, спільно з  Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) та European Union Civil Protection and Humanitarian Aid відвідали деокуповані розміновані території Миколаївщини.

Їхня мета – допомогти місцевим жителям відновити землю для продуктивного використання, підтримати домогосподарства та їх господарів на шляху до самозабезпечення та зменшити залежність від гуманітарної допомоги.

Учасники проєкту “життєстійкості” діляться своїми історіями:

“Коли все навколо руйнується, ти губишся й не знаєш, з чого почати. Але тут, завдяки цій підтримці, з’являється розуміння, що все можна відновити та зробити ще краще”, – розповідає Олександр Варакса, житель села Павлівка.

“Наша сім’я до повномасштабного вторгнення займалася вирощуванням овочів у теплицях. На жаль, через бомбардування та окупацію вони були знищені. А 2023 року наше село постраждало від затоплення,спричиненого підривом Каховської ГЕС. Ми втратили не лише врожай, а й можливість працювати. До того ж,через те, що не могли покинути село, зіткнулися з численними обстрілами про що свідчать численні  залишки ракет на нашому подвір’ї”, – ділиться пан Олександр.

Зараз після розмінування Снігурівщини сім’я Варакса прагне відновити свою діяльність до рівня, що був до війни. Для цього їм потрібна нова теплиця, адже стара пошкоджена й непридатна для використання.

Вікторія Хом’якова, директорка Снігурівського професійного ліцею, розповідає про те, як війна змусила жінок переосмислити своє життя.

#Щедрик #ВПП #ООН #благодійність #гуманітарнаДопомога

Leave a Comment