м. Миколаів, вул. Маріупольська, 13/4
shchedrykuk@gmail.com
НОВИНИ
Відновлення тваринництва в сільських громадах півдня України
avatar

Минулого тижня «Щедрик» долучився до проведення вебінару на тему «Відновлення тваринництва в сільських громадах півдня України», який зібрав понад 400 учасників південних регіонів.

Вебінар був присвячений результатам роботи учасників програми, зокрема проблемам, з якими вони зіткнулися, та шляхам їх вирішення.

Координатор проекту та співзасновник БФ «Щедрик» Олександр Мосін заявив, що фонд докладає максимальних зусиль, аби постраждалі від агресії РФ могли відновити своє життя і забезпечити себе і свої родини.

— Ми дуже вдячні Міжрегіональній спілці птахівників та кормовиробників України за те, що змогли реалізувати такий класний проект. По Миколаївській області ми охопили 620 родин, це 14 880 голів курча, які люди змогли виростити. Основна цінність цього проекту, що люди отримали не тільки стартові набори, а перш за все — знання, які допоможуть їм в подальшому забезпечувати свої родини не тільки мʼясом птиці, а й заробляти кошти і створити свій власний бізнес, — підкреслив Олександр Мосін.

Як розповів керівник громадської спілки міжрегіонального союзу птахівників та кормовиробників України Вадим Шиян, організатори програми сподіваються в наступному році продовжити співпрацю не тільки з Миколаївською областю, де до програми залучили 620 родин, а з іншими регіонами півдня України.

— Мешканці громад і областей отримали «учбові набори», куди входили: курчата, корм, кормові домішки, ветеринарні препарати. Ми навчили вас, супроводжували до того моменту як ви забили птицю і почали споживати її або продавати. Цей проект зацікавив і інших міжнародних донорів, які також хочуть започаткувати цю програму в інших постраждалих регіонах усього півдня України, — сказав він.

Одним з викликів, про який йшлося під час вебінару, став пошук якісних кормів на ринку. Також акцентовано увагу на важливості кооперації та кластеризації в агросекторі, використовуючи досвід європейських країн як основу. Такий підхід сприяє оптимізації ресурсів, створенню цілісного виробничого ланцюга та зниженню витрат.

Leave a Comment